Mercedes zag brokstuk dat Bottas raakte net te laat liggen

02 mei 2018 — Met nog enkele kilometers te gaan gleed de overwinning Valtteri Bottas plots uit de handen omdat hij over een brokstuk reed op het rechte stuk, een brokstuk dat Mercedes naar verluidt net te laat opmerkte.


“We gaven hem geen waarschuwing omdat we het niet zagen liggen,” aldus Andrew Shovlin, trackside engineer bij Mercedes, in een video waarin het team terugblikt op de F1-race in Azerbeidzjan. “De eerste keer dat we het brokstuk zagen liggen was toen hij net over de hobbels in het circuit reed. Dat was ook de reden waarom hij het niet zag liggen.”

Volgens Shovlin was Mercedes net te laat om Bottas te waarschuwen dat er brokstukken op de baan lagen. Tijdens de rest van de race hield de renstal haar rijders constant op de hoogte over eventuele incidenten.

“Je kon zien dat hij richting het brokstuk reed maar we zagen het pas een halve seconde tot een seconde voor hij er was, er was dan ook niet voldoende tijd om hem over de radio te zeggen dat er brokstukken op de baan lagen.”

“Indien we het hadden zien liggen dan hadden we hem gewaarschuwd, net zoals we dat ook deden met andere incidenten tijdens de overige ronden.”

“Het was echt bijzonder jammer voor Valtteri. Hij reed heel het weekend geweldig.”

Just a few kilometres from the chequered flag, the moment that cost Valtteri Bottas victory at the Azerbaijan Grand Prix ߑ0ߒŰߘ§ . #F1 #Formula1 #AzerbaijanGP #Baku #ValtteriBottas #Bottas #MercedesAMGF1 @valtteribottas @mercedesamgf1 @bakucitycircuit

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België