“Mercedes zal in Silverstone opnieuw sterk presteren”

10 juli 2019 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal zijn team komend raceweekend opnieuw een heel stuk competitiever zijn, dit in tegenstelling tot Oostenrijk waar Mercedes met verschillende problemen af te rekenen kreeg.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Oostenrijk heeft de grootste kwetsbaarheid van onze wagen blootgelegd en die zorgde ervoor dat we tijdens het raceweekend niet konden strijden voor de overwinning,” zei Toto Wolff in zijn vooruitblik op de GP van Groot-Brittannië.

Door koelproblemen kon Mercedes haar F1-motor in Oostenrijk niet op vol vermogen laten draaien, wat er voor zorgde dat Mercedes niet kon strijden voor de overwinning.

“We werkten al geruime tijd aan de koeling van onze wagen maar de combinatie van erg hoge temperaturen en de hoogte waarop er in Spielberg werd geracet zorgde er uiteindelijk voor dat we zoveel toegevingen moesten doen dat we niet meer competitief waren.”

“We zullen hard blijven werken om er voor te zorgen dat we in toekomstige races onder warme omstandigheden toch kunnen vechten.”

“Gelukkig is de Engelse zomer gekend voor wat gematigdere temperaturen. De koeling zou in Silverstone dan ook geen probleem mogen zijn, ook al merkten we in het verleden dat de weersomstandigheden tijdens de Britse GP erg veranderlijk zijn.”

Toto Wolff verwacht dat Mercedes komend weekend op het circuit van Silverstone een stuk competitiever zal zijn.

“Onze beste races vonden dit jaar vaak plaats op circuits waar een groot verschil aan bochtsnelheden is. Op papier zouden we in Silverstone dan ook competitief moeten zijn,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België