Mercedes zal meer aandacht besteden aan starts

21 maart 2016 — Volgens Lewis Hamilton heeft Mercedes, na de GP van Australië, de starts als prioriteit gesteld. Afgelopen weekend werden beide Mercedes rijders immers ingehaald door beide Ferrari's bij de start van de race.


Lewis Hamilton en Nico Rosberg bezetten in Australië de eerste rij op de grid, maar ze wisten hun posities niet te behouden door een pijlsnelle start van Sebastian Vettel. Kimi Räikkönen wist in de eerste bocht de Zilverpeilen ook voorbij te gaan. Tijdens de race wist Mercedes wel nog te herstellen en eindigde het de race als eerste en tweede.

Er werd gespeculeerd dat de slechte start van de Mercedes rijders beïnvloed werd door de extra formatieronde die moest afgelegd worden nadat Daniil Kvyat in zijn Red Bull tot stilstand kwam op de baan tijdens de eerste formatieronde. Daardoor zou de koppeling extra belast geweest zijn, waardoor de ‘Zilverpijlen’ moeilijk van hun plaats kwamen.

Maar Lewis Hamilton verklaart tegenover de pers dat er geen probleem was met de koppeling. “Neen, geen probleem met de koppeling. Ik had gewoon veel ‘wheelspin’. Er was geen probleem. De starts van Ferrari zijn erg goed. In eerste instantie kwam ik even goed weg als Nico (Rosberg), maar vanaf het moment dat ik de koppeling volledig losliet bleven de wielen doorspinnen. Vanaf dan was mijn start mislukt.”

Hamilton laat weten dat de slechtere starts, maar ook de pijlsnelle starts van Ferrari, reeds zijn besproken. “We hebben het er al over gehad en het is zeker één van onze prioriteiten. De Ferrari’s zijn ongelofelijk snel bij de start. Dus het is aan ons om te onderzoeken hoe we beter kunnen doen.”

Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, moest toegeven dat het team het hele weekend lang al moeilijkheden had tijdens de oefenstarts. “Onze oefenstarts waren niet goed verlopen. Om eerlijk te zijn: ik heb geen idee wat er is gebeurd bij de start. We moeten onderzoeken wat het probleem was en het zo snel mogelijk oplossen. Van de metingen die wij binnen hebben gekregen kunnen we zien dat de start van Lewis enkele meters slechter was dan de start van Nico. Ik ben niet zeker als het een probleem was met de hardware of software of als het gewoon een probleem was met de reactie. We zullen het zeker goed bekijken.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België