“Mercedes zal ook in 2016 domineren”

30 november 2015 — Volgens Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zal Mercedes ook volgend seizoen domineren.


Mercedes domineerde net als vorig seizoen ook het seizoen 2015. Lewis Hamilton werd wereldkampioen, Nico Rosberg werd tweede in het kampioenschap en de renstal won alle races op drie GP’s na.

Christian Horner denkt dat we ons ook volgend seizoen aan een dominantie van Mercedes mogen verwachten, ook al zal de concurrentie komende winter alles in het werk stellen om de kloof met Mercedes te dichten.

“Ik denk dat de regelgeving extreem stabiel is en er amper wijzigingen zijn. Dat zal er ongetwijfeld toe leiden dat Mercedes ook volgend seizoen zal domineren, ze hebben een serieuze marge,” aldus Horner. “Ze zullen tijdens de winter opnieuw wat ruimte voor verbetering vinden. Ze bevinden zich echter veel dichter bij het maximaal haalbare waardoor ze mogelijk minder progressie boeken in verhouding tot de geleverde inspanningen die de concurrentie doet.”

“Er is echter een enorme kloof die de andere teams moeten zien weg te werken. Ik weet niet wat de bookmakers er van denken en wat ze geven voor een herhaling van hun prestaties volgend seizoen. Ik denk niet dat je veel geld kan verdienen door op Mercedes te wedden,” besluit de teambaas van Red Bull.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België