logo
 

Met deze hypermoderne fabriek wil Ferrari Mercedes inhalen

24 maart 2015 — Het Italiaanse topteam Ferrari is vanaf deze week aan het verhuizen naar haar nieuwe fabriek in thuisbasis Maranello. Dat schrijft het Duitse Bild.

image
Het hypermoderne gebouw, met Ferrari-logo op het dak, is maar liefst 25.000 vierkante meter groot. Ferrari zou de verhuis al sinds 2010, en nog met ex-teambaas Stefano Domenicali, gepland hebben.

Waar de race-afdeling nu nog gesplitst zit, zou die een gloednieuw gebouw krijgen om onder één dak te kunnen zitten. Het huidige gebouw van de F1-afdeling dateert al van het prille begin van Ferrari in 1947.

Teambaas Maurizio Arrivabene bevestigt dat Ferrari druk aan het verhuizen is. Al had hij liever dat zijn team zich nu kon focussen op de achterstand op Mercedes te verkleinen.

“Het is eigenlijk niet het juiste moment maar wat kunnen we doen? Het gaat toch zeker nog drie tot vier maand duren voor we volledig verhuist zijn.”

Volgens Bild is de nieuwe fabriek 25 000 vierkante meter groot en zullen er zo een 700 mensen werken. De kostprijs van het hele autopaleis houden de Italianen strikt geheim.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België