“Met veel brandstof ondervindt Ferrari telkens problemen”

15 oktober 2020 — Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc ondervindt de F1-bolide van Ferrari, de SF1000, vooral problemen wanneer er veel brandstof aan boord is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari ondervindt al heel het seizoen problemen en is helemaal niet competitief genoeg. Een opvallende trend lijkt wel dat de SF1000 beter weet te presteren tijdens de kwalificaties dan de races en daar is volgens Leclerc een verklaring voor.

“We hebben sinds het begin van het jaar al vaak gezien dat we met weinig brandstof het meeste uit de wagen kunnen halen tijdens de kwalificatie, maar iedere keer als we veel brandstof in de wagen doen ondervinden we problemen,” aldus Leclerc volgens ‘Planetf1’.

“Op de Nürburgring gebeurde het opnieuw maar met de medium band hadden we een goede snelheid, terwijl we met de zachte banden meteen problemen kenden met graining.”

Het extra gewicht tijdens de races zorgt er dus duidelijk voor dat de SF1000 haar al niet te beste performance nog dramatischer wordt, al lijkt Ferrari de voorbije races voorzichtig vooruitgang te boeken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België