logo
 

Met welke bandencompounds wordt er de komende races gereden?

12 april 2014 — Pirelli heeft de bandencompounds voor de komende races bekendgemaakt.

image
Volgend weekend staat de GP van China op het programma, daarvoor had Pirelli de twee bandencompounds die gebruikt zullen worden reeds bekendgemaakt. In China zullen de rijders net als in Bahrein over de zachte en medium bandencompound kunnen beschikken. De Italiaanse bandenleverancier van de Formule 1 heeft nu echter ook de bandencompounds voor de drie races daarna bekendgemaakt.

In Spanje, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen die in Europa plaatsvindt, zullen de rijders net als in Maleisië over de medium en harde bandencompound beschikken. In Monaco en Canada daarentegen zullen de supersoft en soft ter beschikking gesteld worden. Monaco is meteen ook de eerste race dit seizoen waarbij de supersoft zal gebruikt worden.

“Monaco is het traagste circuit op de F1-kalender en beschikt over asfalt dat de banden niet al te zwaar door slijten. De wagens vertrouwen er erg hard op de mechanische grip die ze van de banden krijgen,” luidde het in een mededeling van Pirelli. Dit zorgt ervoor dat het een ideale plaats is om de supersoft te laten debuteren tijdens dit seizoen. Deze band komt ook veel sneller op temperatuur.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België