Mexicaanse functionaris en organisatoren ontkennen uitspraken over corruptie

17 december 2018 — Het hoofd van de Mexicaanse commissie voor fysieke cultuur en sport ontkent haar uitspraken dat de GP van Mexico terug op de F1-kalender gekomen is door middel van corruptie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mexico Grand Prix (@mexicogp) op

Vorige week liet Ana Gabriela Guevara bij ‘AutoHebdo’ optekenen dat de terugkeer van de Mexicaanse GP tot stand gekomen was door smeergeld en corruptie. Nu vertelt ze tegen de Mexicaanse pers een ander verhaal.

“Ik weet niet wie deze woorden geschreven en gepubliceerd heeft,” aldus Guevara. “Ik heb nooit zulke verklaringen afgelegd. Ik zou nooit tegen een evenement zijn dat positief is voor ons land.”

‘AutoHebdo’ heeft ondertussen het bewuste artikel weer ingetrokken en geeft ook toe dat het het slachtoffer geworden is van een onbetrouwbare bron.

De nieuwe regering in Mexico heeft een strak besparingsplan klaar en ze lieten ook al weten dat het onwaarschijnlijk is dat er nog belastinggeld naar de Mexicaanse GP zal vloeien. De organisatoren van de race laten weten dat er nog onderhandeld moet worden en dat er nog niets beslist is.

“Ons contract loopt tot 2019 en we kijken er naar uit om de onderhandelingen op te starten met de aandeelhouders. Deze gesprekken moeten achter gesloten deuren plaatsvinden.”

Ook de organisatoren verwijzen de uitspraken over smeergeld en corruptie naar het rijk der fabelen. Ze benadrukken dat zulke uitspraken enkel gedaan worden om de reputatie van de race te beschadigen.”

“Ons evenement wordt met strenge hand geleid en in volledige transparantie. We willen deze manier van werken aanhouden om ervoor te zorgen dat we ons land op een positieve manier kunnen blijven promoten.”

“De GP van Mexico is al waardevol gebleken om het toerisme te stimuleren en een positief beeld van Mexico aan de wereld te tonen.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België