“Mexico was een goede les voor Ferrari”

04 november 2015 — Een dubbele opgave, daarmee werd Ferrari geconfronteerd tijdens de GP van Mexico. Volgens Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, is het een goede les voor de Italiaanse renstal.


Voor het eerst sinds de GP van Australië in 2006 haalde geen van beide rode bolides de finish. Raikkonen moest opgeven na een aanrijding met Valtteri Bottas terwijl Sebastian Vettel eerst een lekke band kreeg en later in de race crashte.

Volgens teambaas Maurizio Arrivabene is de GP van Mexico een goede les voor het team, zeker wanneer het volgend jaar Mercedes wil aanvallen. Tegelijkertijd wil Arrivabene ook Raikkonen en Vettel niet bekritiseren voor hun prestaties.

“Tijdens het seizoen hebben we ons al in de hemel geprezen en nu bevonden we ons volledig met beide voeten op de grond,” zei Arrivabene in Mexico. “Dit is een goede les voor ieder van ons, terwijl we ons team voorbereiden op volgend jaar.”

“Ik wil Kimi niet bekritiseren en ook Seb niet. We hebben geen excuus en dat hebben zij ook niet. We zijn een team,” besluit Arrivabene.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België