“Mexico wordt een serieuze uitdaging voor Mercedes”

22 oktober 2019 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal de komende race in Mexico een erg grote uitdaging voor het Mercedes F1 team betekenen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Afgelopen race veroverde Mercedes in Japan haar zesde wereldtitel op rij maar veel tijd om te vieren is er echter niet. Komend weekend is er immers al de volgende F1-race in Mexico en die belooft voor Mercedes een serieuze uitdaging te vormen.

“We weten dat de resterende vier races niet eenvoudig zullen zijn en we verwachten dat Mexico de moeilijkste race voor ons zal worden,” blikt Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vooruit naar komend raceweekend.

Het Autódromo Hermanos Rodríguez heeft specifieke karakteristieken die volgens Toto Wolff niet echt bij de F1-bolide van Mercedes passen. Net als Lewis Hamilton beschouwt Toto Wolff Mercedes niet meteen als favoriet.

“De grote hoogte waarop gereden wordt zorgt voor enkele ongewone uitdagingen, zoals bijvoorbeeld de ijle lucht die de downforce van de wagen en de prestaties van de motor beïnvloedt.

“Het is een combinatie die niet echt bij onze wagen past maar we zullen echter alles geven om de schade zoveel mogelijk te beperken.”

“We kijken uit naar het gevecht en naar het geweldige Mexicaanse publiek dat zoveel passie heeft voor de racesport en van het weekend een geweldig motorsport-feest maakt,” besloot Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België