Michael Masi reageert op uitspraken van Lewis Hamilton: “Iedereen wordt gelijk behandeld”

28 september 2020 — FIA-racedirecteur Michael Masi heeft gereageerd op de insinuaties van Lewis Hamilton dat men (de stewards) alles in het werk zou stellen om hem tegen te houden. Die boodschap werd uiteraard niet enthousiast onthaald door de stewards en de FIA.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Formula 1 News (@formula.news_) op

Lewis Hamilton was na afloop van de GP van Rusland duidelijk niet te spreken over de dubbele tijdstraf die hij kreeg voor zijn ‘proefstarts’ voorafgaand aan de race. Hamilton deed enkele opmerkelijke uitspraken en daarop heeft FIA-racedirecteur Michael Masi op een rustige maar kordate manier gereageerd.

“Wat mij betreft is het zeer simpel,” vertel Masi in een reactie. “Indien Lewis iets wil ter sprake brengen, zoals ik zowel tegen hem als veel andere rijders al vaak heb gezegd, mijn deur staat altijd open. Ik wil maar al te graag in gesprek over iets gaan.”

“Vanuit het perspectief van de FIA zijn we er ook als regelgever in de sport, zijn we er om de regels te overwaken. We hebben de stewards als een onafhankelijk orgaan om daarover te oordelen.”

“Er was een inbreuk en dan maakt het niet uit of je Lewis Hamilton of één van de andere 19 rijders bent. Indien er een inbreuk op het reglement plaatsvindt dan beoordelen ze die op basis van de feiten die gebeurd zijn. Ik durf ook te zeggen dat ze dat gezien de omstandigheden ook op een eerlijke manier doen en ze houden daarbij rekening met alle belangrijke elementen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België