logo
 

Michael Schumacher-documentaire verschijnt eind 2019

13 mei 2019 — In december zal er een documentaire verschijnen over het leven van Michael Schumacher waarin ook zijn vrouw Corinna, zijn kinderen en zijn vader aan het woord zullen komen, zo bericht ’Motorsport-Total.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Michael Schumacher (@michaelschumacher) op

Het is de eerste keer dat de familie Schumacher zal meewerken aan een documentaire over het leven van de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1. Op vijf december zal de documentaire al zeker in de bioscoop te zien zijn in Duitsland en Zwitserland, in Oostenrijk zal hij waarschijnlijk te bekijken zijn op de streamingdiensten Netflix en Amazon Prime.

De manager van Michael Schumacher, Sabine Kehm, vertelt in naam van de familie dat de carrière van Michael het verdient om vijfentwintig jaar na zijn eerste wereldtitel in de bloemetjes gezet te worden.

Verwacht wordt dat het centrale thema van de film het leven van Schumacher zal zijn en omdat de familie meewerkt aan het project is het niet ondenkbaar dat er beelden uit het privéarchief van de Schumachers te zien zullen zijn. 

Naast de familie van Schumacher is het ook bijna onvermijdelijk dat ook zijn rivalen uit zijn carrière aan het woord zullen komen maar daar zijn echter nog geen details over bekend.

Wat wel vaststaat is dat de film niets zal verraden over de huidige gezondheidstoestand van Michael Schumacher. Sinds zijn ski ongeval heeft de familie haar privéleven erg afgeschermd en daar zal deze film geen verandering in brengen. 

De officiële aankondiging van de film luidt als volgt:

“Een film die op zoek gaat naar verklaringen en die antwoorden levert zonder te vervallen in een rooskleurige voorstelling. De naam Michael Schumacher begeestert mensen over de hele wereld. Maar wie is Michael Schumacher eigenlijk echt? De documentaire ‘Schumacher’ schetst het beeld van een bejubelde sportheld die zijn waarden steeds trouw gebleven is.” 

“Het is opmerkelijk hoe intensief en met hoeveel gevoel zowel zijn begeleiders als zijn concurrenten over hem spreken. Over hem als vriend of metgezel, en ook over zijn buitengewone talent en werkethiek die van hem de beste rijder aller tijden maken. De documentaire laat het beeld zien van een wereldwijde idolatrie en een opmerkelijke persoonsontwikkeling.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België