Michael Schumacher krijgt ‘Lifetime Achievement Award’

27 mei 2016 — Vanavond vindt voor de eerste keer de 'Nürburgring Award Night' plaats. Daarbij zal Michael Schumacher een 'Lifetime Achievement Award' krijgen.

image
Schumacher heeft een bijzondere band met de Nürburgring. De Duister won er vijf keer een F1-race, wat nog steeds een record is. Het was voor Schumacher ook altijd een blij weerzien met zijn Duitse fans, die steeds talrijk aanwezig waren om hun idool te steunen.

Tijdens de eerste ‘Nürburgring Award Night’ zal de Duitse F1-legende een ‘Lifetime Achievement Award’ krijgen. Norbert Haug, die een nauwe band had met Schumacher, zal de award overhandigen aan Sabine Kehm, de manager en woordvoerster van de Duitse F1-legende. Schumacher zelf kan uiteraard niet aanwezig zijn aangezien hij nog steeds herstelt van zijn zwaar ski-ongeval op 29 december 2013 in het Franse Méribel.

“Niemand verdient deze award zo hard als Michael Schumacher. Tijdens zijn F1-carrière was de Nürburgring een bedevaartsoord voor de Schumi-fans. Er kwamen steeds enorm veel fans en ze waren allemaal begeesterd door hem. Het is een grote eer voor mij om de award te mogen uitreiken. Deze award zal hem enorm veel kracht geven tijdens zijn genezingsproces,” aldus Norbert Haug tegenover het Duitse ‘BILD’.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België