Michael Schumacher vertoont tekenen van bewustzijn

04 april 2014 — Michael Schumacher vertoont tekenen van bewustzijn, dat laat zijn woordvoerster weten.

image
Schumacher ligt reeds maandenlang in een kunstmatige coma. Gisteren schreven we reeds dat de Duitser zijn toestand veel beter was dan dat de meeste mensen denken. Vandaag komt vervolgens het bericht dat Schumacher tekenen van bewustzijn vertoond.

Het is het eerste officiële en positieve nieuws van Schumacher in lange tijd. “Michael maakt vooruitgang. Hij vertoont signalen van bewustzijn en ontwaking. Wij staan aan zijn zijde tijdens zijn lang gevecht, samen met het verzorgend team in Grenoble en we blijven het volste vertrouwen behouden.”

Het laatste bericht van Schumacher dateerde intussen al van Januari en er begonnen twijfels te komen over zijn gezondheidstoestand nadat hij van de medicatie werd gehaald om in een kunstmatige coma te verblijven.

Meteen werden ook de roddels ontkracht dat de familie een speciale medische unit zou laten bouwen aan het huis in Zwitserland. Woordvoerdster Kehm raadt aan alle niet officiële berichten gewoon te negeren.

“We willen iedereen bedanken voor de aanhoudende steun. Tegelijkertijd vragen we begrip voor het feit dat we niet alle details zullen vrijgeven. Dit is nodig om de privacy van Michael en zijn familie te beschermen en het medisch team hun werk te kunnen laten doen.”

Het doet de hoop op het definitief ontwaken uit zijn kunstmatige coma groeien.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België