“Michael Schumacher wou zijn zoon begeleiden in de F1”

24 april 2019 — De voormalige manager van Michael Schumacher, Willi Weber, heeft aan de Duitse website ‘Motorsport-Total’ vertelt dat Schumacher plannen had om zijn zoon te begeleiden in de Formule 1.


Volgens Weber was Michael Schumacher al vroeg overtuigd van het talent van zijn zoon en wou hij zijn ervaring en kennis gebruiken om Mick te begeleiden in zijn autosportcarrière. Eind 2013 maakte een ski-ongeluk echter een abrupt einde aan die ambities.

“Het zou een geweldig verhaal geworden zijn, hij zou ervan gehouden hebben,” aldus Weber. “Hij is zelf met het idee op de proppen gekomen.”

“Michael wist alles, met welke teams hij moest spreken, hij wist hoe alles werkte uit zijn eigen ervaringen.”

Hoewel hij het helaas zonder de hulp van zijn vader moet stellen heeft Mick Schumacher het ondertussen geschopt tot lid van de Ferrari Driver Academy en heeft hij zijn eerste meters in een F1-bolide al achter de rug.

“Mick heeft altijd gedacht dat hij als zoon van Michael Schumacher dezelfde resultaten moest behalen als zijn vader.  Dat was natuurlijk een zware last voor de jongen,” gaat Weber verder.

“Moest Michael hem nu nog kunnen bijstaan zou het allemaal ook een heel andere betekenis hebben. Nu vertegenwoordigt hij zijn vader, door de ogen van anderen bekeken.”

“Dat is het probleem, want iedereen vergelijkt hem en iedereen zegt dat hij dezelfde resultaten moet laten zien.”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft ook al laten weten dat hij veel van Michael herkent in de werkwijze van Mick.

“Zelfs als je in Maranello bij hem bent staat hij altijd in de garage naar de auto te kijken en met de mecaniciens te praten. Ik denk dat dat bijna hetzelfde is als zijn vader,” aldus Binotto.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België