“Michael Schumacher zal opnieuw een relatief normaal leven kunnen leiden”

06 oktober 2014 — Jean Todt, de grote baas van de FIA, gaf in Japan voor de start van de race een interview aan de Duitse zender RTL en daarin liet Todt zich positief uit over de toekomst van Michael Schumacher.

image
Volgens Jean Todt is de toestand van Schumacher de voorbije weken en maanden verbeterd. Todt wou op verzoek van Schumacher zijn familie wel niet in detail treden over de medische toestand waarin de zevenvoudig wereldkampioen formule 1 momenteel verkeerd.

“Ik heb hem in het begin van de week gezien”, zei Todt, die bij Ferrari ooit nog de teambaas van Schumacher was. “Hij vecht. Zijn toestand is aan het verbeteren, wat zeer belangrijk is, net zoals het feit dat hij nu thuis is en dicht bij zijn familie.”

“Hij vecht enorm hard maar hij heeft nog een lange weg voor zich. We mogen wel hopen dat hij nog beter wordt en dat zijn leven binnenkort weer een beetje normaler wordt. Daarvoor moeten we hem echter tijd en rust gunnen. Wat we dan wel met zekerheid kunnen zeggen? Dat hij nooit meer in een F1-bolide zal rijden.”

Opnieuw positieve signalen dus over Schumacher, en deze keer van iemand die er iets over kan weten. Jean Todt en Michael Schumacher hebben zeer lang samengewerkt en tijdens die samenwerking ontstond ook een hechte vriendschapsband.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België