“Michael Schumacher zat nooit in zo’n superieur team zoals Lewis Hamilton”

27 augustus 2020 — Norbert Haug, de voormalige baas van Mercedes Motorsport, laat in een exclusief interview met ‘F1Insider’ optekenen dat Michael Schumacher nooit in zo’n superieur team zat zoals Lewis Hamilton nu bij Mercedes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Lewis Hamilton is goed op weg om dit jaar de ooit onbereikbaar gewaande records van Michael Schumacher te breken. Als hij dit jaar wereldkampioen wordt komt hij met zeven titels op gelijke hoogte van Schumacher. Ook het record van het aantal dagzeges is in zicht, de teller van Hamilton staat momenteel op achtentachtig en het record van Schumacher is eenennegentig.

De records van Schumacher leken lange tijd onaantastbaar maar volgens Haug begon het de laatste twee jaar te dagen dat Hamilton ze allemaal zou gaan breken.

“Jarenlang was het onvoorstelbaar dat Michael’s record van eenennegentig overwinningen ooit geëvenaard of zelfs verslagen zou kunnen worden,” aldus Haug. “Maar als je een beetje oplette, werd het twee jaar geleden duidelijk dat Lewis op goede weg is om alle bestaande Formule 1-records te verslaan.”

“Maar Michael heeft nog nooit zo’n superieure omgeving gehad en zo’n ongeëvenaarde raceauto als Lewis bij Mercedes vindt. Wat niet ten koste gaat van de prachtige prestaties van deze man en uitzonderlijke coureur, die ik heb begeleid van karting tot aan de Formule Renault, de Formule 3, de GP2 en helemaal in de Formule 1. Waar hij dan zijn eerste poleposition, zijn eerste overwinning in de Canadese GP van 2007 en zijn eerste wereldtitel in 2008 heeft veroverd.”

“Wat Lewis al 14 jaar lang laat zien in termen van consistentie en vakmanschap in de Formule 1 is gewoonweg uniek en ongekend. En naar mijn inschatting zal het waarschijnlijk nooit meer worden herhaald.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België