logo
 

“Michelin biedt geen toegevoegde waarde voor de F1”

05 augustus 2015 — Michelin en Pirelli strijden voor de rol van officiële F1-bandenleverancier vanaf 2017, maar volgens Christian Horner bieden de plannen die Michelin voorstelt geen meerwaarde voor de Formule 1.


Michelin of Pirelli? Waarschijnlijk komen we in september te weten wie van beide bandenfabrikanten vanaf 2017 de officiële bandenleverancier van de Formule 1 wordt.

Michelin stelde heel wat voorwaarden aan haar kandidatuur omdat het zich niet kan vinden in de huidige manier van werken in de Formule 1. Zo wil Michelin met 18-inch banden werken en de bandencompounds ook veel harder maken, waardoor er in de toekomst waarschijnlijk slechts één pitstop per race noodzakelijk zal zijn. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, kan zich daarin niet vinden.

“18-inch en één pitstop gaan niet bijdragen aan het spektakel,” aldus Horner. “Ik denk dat we net het tegenovergestelde moeten krijgen: races met twee tot drie pitstops, gecontroleerde degradatie van de banden, misschien een ruimere bandenkeuze tijdens een raceweekend voor de teams, allemaal zaken waarover we met Pirelli gesproken hebben.”

Christian Horner steunt dan ook de kandidatuur van Pirelli. De plannen van Michelin bieden volgens Horner geen meerwaarde voor de Formule 1.

“Ik denk dat Pirelli goed werk heeft verricht sinds ze opnieuw in de sport aanwezig zijn. Ze hebben de Formule 1 tijdens zowel moeilijke als goede tijden gesteund. En hopelijk met de wagens die er vanaf 2017 redelijk anders uit zullen zien, wat sneller, en banden die ook opmerkelijk anders zullen zijn, zal dat een mooie uitdaging zijn waarbij Pirelli succesvol zal zijn,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België