Mick Schumacher aan de leiding in het F2-kampioenschap

13 september 2020 — Mick Schumacher had aan een vijfde plaats na de eerste F2-race van het raceweekend in Mugello genoeg om de leiding in het kampioenschap te nemen.

Nikita Mazepin trok zaterdag aan het langste eind tijdens de F2-race maar hij kreeg de zege alles behalve in de schoot geworpen. Hij kwam van ver want hij had zich slechts als veertiende weten te kwalificeren en met nog maar een paar ronden te gaan was hij zelfs nog in de top vijf terug te vinden.

De Rus wist echter optimaal te profiteren van twee tussenkomsten van de safety car en behaalde in Mugello zijn tweede overwinning van het seizoen.

Voor Mick Schumacher was een vijfde plaats voldoende om aan de leiding te gaan in de tussenstand van het F2-kampioenschap. De Duitser telt nu vier punten meer dan Callum Ilott en dertien meer dan Robert Shwartzman, twee andere rijders van de Ferrari Driver Academy.

Schumacher zal vandaag, voorafgaand aan de GP van Toscane, ook nog te bewonderen zijn in de Ferrari F2004. Dat is de bolide waar mee zijn vader in 2004 zijn zevende en laatste wereldtitel wist te behalen.

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België