Mick Schumacher achtste tijdens F2-debuut, Latifi wint

30 maart 2019 — Mick Schumacher, de 20-jarige zoon van Michael Schumacher, eindigde tijdens zijn debuutrace in de Formule 2 als achtste. Nicholas Latifi won de eerste race van het seizoen in Bahrein.


Luca Ghiotto had zich op de polepositie gekwalificeerd maar verloor bij de start meteen zijn leidersplaats. Ghiotto startte immers slecht en viel terug naar de zesde plaats. Louis Delétraz kon zo de leiding in de race nemen terwijl Nicholas Latifi voorbij ging aan Nyck de Vries.

Een zevental ronden ver in de race slaagde Latifi erin om de leiding in de race te veroveren en vervolgens een kloof uit te bouwen. Ongeveer halverwege de race kwam Latifi binnen voor zijn pitstop die traag verliep. Latifi verloor daardoor verschillende plaatsen aan concurrenten.

Latifi toonde zich echter ook in het tweede deel van de race de snelste en slaagde erin mits de hulp van DRS om zich terug naar de leiding van de race te knokken en een verdiende zege te behalen.

Mick Schumacher maakte in Bahrein zijn debuut in de F2 en startte zijn debuutrace van op de tiende plaats. Van daaruit slaagde hij erin om Boschung in te halen. Tegen het slot van de race haalde hij ook nog Matsushita in toen de Japanner kreeg af te rekenen met banden die compleet versleten waren.

Geen spectaculair debuut dus voor Mick Schumacher, al zal hij ongetwijfeld best tevreden zijn dat hij onder heel wat mediabelangstelling een redelijk goede race wist af te werken. Door zijn achtste plaats mag Mick Schumacher morgen tijdens de zogenaamde ‘sprintrace’ van op de pole vertrekken. Dan geldt immers een omgekeerde startgrid voor de eerste acht plaatsen van de uitslag van de race op zaterdag.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België