logo
 

Mick Schumacher gaat in India racen

27 januari 2016 — Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, gaat deelnemen aan laatste raceweekend van het MRF Challenge Formula 2000-kampioenschap.


De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher is dan ook meteen een grote naam die de organisatoren aan hun startlijst hebben kunnen toevoegen. Mick Schumacher zal voor het eerst in zijn carrière in India racen en dat op het circuit van Madras in Chennai.

Naast Mick Schumacher zijn er ook nog enkele andere zonen van grote autosportfiguren die deelnemen. Ook Harrison Newey en Giuliano Alesi, beiden zoon van, nemen immers deel. Pietro Fittipaldi, de kleinzoon van Emerson Fittipaldi, staat dan weer aan de leiding in het kampioenschap.

Nog opvallend is dat een landgenoot van ons vier van de voorbije zes races won. Alessio Picariello staat echter slechts vierde in het kampioenschap omdat hij niet deelnam aan de eerste vier races.

Wat Mick Schumacher dan weer betreft is nog steeds niet duidelijk wat zijn plannen zijn voor het seizoen 2016. Begin deze maand werd hij aan het Prema Powerteam gelinkt, al is er nog steeds niets bevestigd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België