“Mick Schumacher heeft een groot probleem als hij Mazepin niet verslaat”

26 december 2020 — Voormalig F1-piloot David Coulthard verwacht dat Mick Schumacher er goed aan doet om bij het Haas F1 team zijn debuut te maken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Mick Schumacher is volgens Coulthard een rijder met het nodige talent om tot in de Formule 1 te geraken, volgens Coulthard heeft Mick niet alles aan zijn achternaam Schumacher te danken.

“Ik heb zijn progressie doorheen de lagere raceklassen gezien. Hij is een rijder die gefocust, fit en hongerig is,” vertelt Coulthard in een interview met ‘Express’.

“Hij heeft zijn eigen persoonlijkheid maar met de steun en kansen die hij kreeg heeft hij zichzelf vooraan gebracht in de verschillende kampioenschappen waaraan hij deelnam.”

“Er zijn de klassieke zaken zoals het paard naar het water brengen maar je kan iemand een geweldige wagen of team geven maar wanneer ze niet het talent hebben zullen ze er niks mee kunnen aanvangen.”

Coulthard verwacht ook dat Mick Schumacher Nikita Mazepin vlot zal weten te verslaan, anders zit hij volgens Coulthard met een erg groot probleem.

“Haas zal voor Mick een veilige plaats zijn om te leren. Ik denk niet dat hij problemen zal ondervinden om Mazepin te verslaan maar als dat wel zo is dan heeft hij een groot probleem.”

“Als hij geen problemen kent dan doet hij wat ik van hem verwacht. Binnen enkele jaren kan hij vervolgens de kans verdienen om voor Ferrari of een ander team te racen. Alles zal afhangen van Charles Leclerc en Carlos Sainz.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België