Mick Schumacher heeft getest in Monza en bracht bezoek aan Ferrari

13 november 2015 — Mick Schumacher, de 16-jarige zoon van Michael Schumacher, heeft getest en een bezoek gebracht aan Ferrari.


Het voorbije seizoen stond Schumi junior onder contract bij het Nederlandse Van Amersfoort Racing maar het is nog onduidelijk of die samenwerking verder gaat. Mick behaalde bij zijn debuut in de Formule 4 een overwinning en een podiumplaats en eindigde het seizoen als tiende in de stand.

De Tifosi en fans van Michael Schumacher mogen echter opnieuw beginnen dromen van de legendarische letters ‘M. Schumacher’ op de scharlaken bolides. Mick Schumacher heeft eerder deze week immers op het circuit van Monza getest voor Prema, een juniorteam dat de steun van Ferrari geniet.

Mick zou bovendien voor het eerst een bezoek gebracht hebben aan de fabriek van Ferrari. Daar zou hij kennisgemaakt hebben met Luca Baldisserri. Baldisserri behaalde als reningenieur samen met Michael Schumacher vijf wereldtitels en leidt nu het juniorprogramma bij de Italiaanse renstal.  Eerder toonde ook Mercedes al interesse in Mick Schumacher.

Mick Schumacher zien we sowieso voor zijn 18 jaar niet in de Formule 1. Na het debuut van de 17-jarige Max Verstappen is immers een geldig rijbewijs één van de vereisten om te mogen deelnemen aan de Formule 1 en dat kan je pas behalen wanneer je 18 jaar bent. De regel werd ingevoerd omdat er kritiek kwam dat steeds jongere rijders hun debuut in de F1 maakten. De Tifosi, en bij uitbreiding de F1-fans, zullen dus nog even geduld moeten oefenen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België