Mick Schumacher: “Ik gebruik tips van mijn vader”

25 november 2020 — Mick Schumacher staat te trappelen van ongeduld om in Bahrein de twee laatste F2-races van het seizoen af te werken. Naar alle waarschijnlijkheid wordt hij daar ook officieel bevestigd als Haas F1-piloot voor 2021.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher)

Voor de F2-piloten staan in Bahrein dit weekend de laatste twee races op het programma en Mick Schumacher gaat met de beste papieren het raceweekend in. Hij voert de tussenstand van het kampioenschap aan met tweeëntwintig punten voorsprong op zijn collega Ferrari-junior Callum Ilott.

Met drie rijders van de Ferrari Driver Academy in de top vijf van het kampioenschap en in het beste geval twee beschikbare zitjes bij Ferrari-klantenteam Haas staat er dus een en ander op het spel in Sakhir.

Schumacher heeft er echter vertrouwen in en heeft goede herinneringen aan het circuit in Bahrein. Hij maakte er namelijk zijn debuut in de F2 en hij mocht er voor de eerste keer proeven van de Formule 1.

“We zijn na Sochi met een goed gevoel de pauze in gegaan en nu zijn we klaar om er weer aan te beginnen,” aldus Schumacher tegenover ‘RTL.’ “Ik zou er niets op tegen gehad hebben moesten we meteen verder gedaan hebben maar ik heb nu goed met het team kunnen werken en ik voel dat ik goed voorbereid ben.”

De vergelijking met zijn vader is nooit ver weg en Mick laat optekenen dat hij tips gebruikt die zijn vader hem gegeven heeft maar hij vertelt er ook meteen bij dat ze twee verschillende personen zijn en dat ook de omstandigheden niet hetzelfde zijn.

“Natuurlijk gebruik ik tips van mijn vader , zelfs in mijn kartingdagen”, aldus Mick Schumacher.

“Natuurlijk zijn we verschillende mensen, we hebben ook verschillende ervaringen gehad in de junior categorieën. En nu moet je anders met de auto’s rijden, de auto’s van vandaag zijn veel zwaarder. We hebben een Formule 2-bolide die 780 kilo weegt, de auto’s van toen wogen 500 kilo. Maar toch zijn er natuurlijk enkele overeenkomsten.” 

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België