“Mick Schumacher in de F1? Daar is het nog te vroeg voor ...”

23 juli 2020 — De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, predikt rust over de toekomst van Mick Schumacher in de Formule 1. Volgens Binotto is het te vroeg om nu al een beslissing te nemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Mick Schumacher begint onder stoom te raken in de Formule 2, getuige daarvan zijn de twee podiumplaatsen die hij in Hongarije behaalde.

Het is echter ook het jaar van de waarheid voor de zoon van F1-legende Michael Schumacher want hij wil naar de Formule 1 en een zitje bij Alfa Romeo lijkt de volgende logische stap.

Maar er zijn nog kapers op de kust. Om te beginnen is er zijn teamgenoot bij Prema Robert Schwarzman, de jonge Rus voert op dit moment het Formule 2-kampioenschap aan en is net als Mcik Schumacher ook een Ferrari-junior.

Daarnaast zijn er ook nog Illot en Armstrong die respectievelijk de tweede en de zesde plaats bezetten in de tussenstand van het kampioenschap terwijl Schumacher zelf vierde is.

Als we Red Bull Motorsport-baas Dr. Helmut Marko mogen geloven is Schwarzman de grootste kanshebber op een zitje bij Alfa Romeo volgend jaar.

“Hij is intelligent, snel en kan goed de banden sparen. Hij is heel speciaal, moest ik bij Ferrari horen zou hij volgend jaar bij Alfa Romeo rijden,” aldus Marko tegenover ‘F1-Insider.’

Ferrari-teambaas Mattia Binotto houdt de boot voorlopig nog af als hem gevraagd wordt naar de toekomst van Mick Schumacher.

“Hij rijdt goed, beter dan vorig jaar,” aldus Binotto afgelopen zondag tegenover ‘F1-insider’ over Schumacher.

“Het is belangrijk dat hij in zijn tweede jaar in de F2 stappen vooruit zet. In Hongarije heeft hij goed gepresteerd maar het is nu nog te vroeg om beslissingen te nemen voor volgend jaar.”

Schumacher zelf bekijkt het allemaal nuchter, zoals we ondertussen al van hem gewoon zijn.

“Ik wil graag bij de beste Formule 2-rijders behoren. Mijn doel is om een complete racepiloot te worden.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België