“Mick Schumacher is ‘niet zo gek’ als Max Verstappen”

07 november 2018 — Volgens motorsportveteraan Frits van Amersfoort, die beide coureurs onder zijn hoede heeft gehad, heeft Mick Schumacher een meer berekende aanpak dan Max Verstappen.


Max Verstappen kwam voor het team van van Amersfoort uit in 2014 in de Formule 3 en het jaar nadien had hij Mick Schumacher onder zijn hoede in het Duitse F4-kampioenschap.

De Nederlander sloeg de Formule 3 over en ging meteen in de F1 aan de slag en maakt er op dit moment het mooie weer bij Red Bull. Mick Schumacher schreef dit jaar het Europees Kampioenschap Formule 3 op zijn naam bij PREMA Theodore Racing.

“Er zijn veel rijders die vinden dat alles moet gaan zoals zij het willen,” aldus van Amersfoort bij ‘Sport1.’ “Mick heeft altijd getoond dat hij leergierig was, hij is een racer die hard werkt, hij is niet zo ‘gek’ als Max.”

“Mick gebruikt zijn hoofd, zijn kracht is dat hij races wil winnen met zijn hoofd. Dat heeft hij waarschijnlijk van zijn vader geleerd, het komt er niet alleen op aan om te rijden, er moet ook hard gewerkt worden. Daarom is hij nu ook precies op de plaats waar hij zich wil bevinden.”

Schumacher kroonde zichzelf tot Europees kampioen Formule 3 en er wordt verwacht dat we hem binnen twee à drie jaar in de Formule 1 zullen terugvinden. Hamilton liet onlangs al vallen dat hij er honderd procent zeker van is dat er binnen afzienbare tijd weer een Schumacher op de startgrid zal staan.

Wie ook van die mening is toegedaan is voormalig F1-paus Bernie Ecclestone, zo vertelt hij in het Duitse blad “Bild am Sonntag.” De Brit voegt er meteen aan toe dat hij het spijtig vindt dat zijn vader niet kan genieten van het succes van Mick.

“Mick is zeker en vast op weg naar de F1, hij doet het fantastisch,” aldus Ecclestone. “Het is gewoon spijtig dat zijn vader hem niet kan steunen.”

Schumacher denkt er het zijne van en wil vooral geen stappen overslaan in zijn carrière, zo liet hij na het behalen van zijn F3-titel weten. Hij wil volgend jaar minstens een jaar in de Formule 2 aan de slag gaan alvorens ten vroegste in 2020 zijn kans te wagen in de Formule 1.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België