Mick Schumacher mag op de Nürburgring zijn ‘F1-debuut’ maken

29 september 2020 — Ferrari heeft in een persbericht bekendgemaakt dat Mick Schumacher tijdens het raceweekend op de Nürburgring, wanneer de GP van de Eifel wordt verreden, tijdens de eerste oefensessie in actie zal komen voor Alfa Romeo Racing.

Het zat er al enige tijd aan te komen dat Mick Schumacher zijn eerste officieel optreden tijdens een F1-raceweekend zou maken. De 21-jarige zoon van zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher staat momenteel aan de leiding van het Formule 2-kampioenschap, een belangrijke opstapklasse richting de Formule 1.

Mick Schumacher maakt deel uit van de Ferrari Driver Academy, net als Callum Ilott en Robert Shwartzman die eveneens uitkomen in de Formule 2. Alledrie krijgen ze nu van Ferrari een kans om zich tijdens een oefensessie van een F1-raceweekend in de kijker te rijden en te bewijzen.

Daar waar Mick Schumacher bij Alfa Romeo in een F1-bolide zal stappen, stapt Callum Ilott op de Nürburgring in de F1-bolide van het Amerikaanse Haas F1 team. Robert Shwartzman zal tijdens het raceweekend in Abu Dhabi in een F1-bolide mogen stappen, van de Rus is nog niet geweten bij welk team dat zal gebeuren.

Op woensdag zullen de drie Ferrari-juniors een test afleggen op het circuit van Fiorano. Schumacher, Ilott en Shwartzman zullen dan in de Ferrari F1-bolide uit 2018 stappen. Voor Shwartzman zal het zijn allereerste test in een F1-bolide zijn, Ilott en Schumacher kregen eerder al een testgelegenheid tijdens een zogenaamde in-season test.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België