Mick Schumacher: “Mijn eigen snelheid heeft me verrast”

04 april 2019 — Mick Schumacher blikt zeer tevreden terug op zijn dubbele F1-test bij Ferrari en Alfa Romeo Racing. De 20-jarige zoon van Michael Schumacher zette de tweede en zesde tijd neer, waarmee hij ook zichzelf verraste.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Om eerlijk te zijn niet,” antwoordde Mick Schumacher op de vraag of hij had verwacht het zo goed te doen tijdens zijn eerste F1-tests. “Ik vermoed echter dat ik zoveel plezier had dat het makkelijk werken met het team was. Beide teams waren zeer open en zeer goed in het me aanleren van alle aspecten die ik moest weten.”

Zowel tijdens zijn eerste testdag bij Ferrari, alsook zijn tweede testdag bij Alfa Romeo, voelde Mick Schumacher zich goed in zijn vel.

“Over de ganse dag slaagde ik erin om me te verbeteren en de limiet te zoeken. Het voelt altijd een beetje anders aan maar over het algemeen was ik bij beide teams zeer blij en tevreden.”

“Het is moeilijk om beide dagen te vergelijken. De wagens vooraan waren zeer snel maar ik heb het redelijk goed gedaan en daar ben ik blij mee,” besloot Schumacher.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België