logo
 

Mick Schumacher op weg naar F1-test bij Alfa Romeo Racing?

27 februari 2019 — Mick Schumacher, de 19-jarige zoon van Michael Schumacher, staat een stap dichter bij een mogelijke eerste officiële F1-test.


Eerder dit jaar raakte bekend dat Mick Schumacher vanaf dit jaar deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy. Dit jaar zal hij deelnemen aan de Formule 2, de opstapklasse richting de Formule 1, al ziet het er steeds meer naar uit dat Mick Schumacher later dit jaar zijn eerste F1-test zal doen.

Volgens ‘Sky Italia’ zal Mick Schumacher tijdens een F1-test in Sakhir in actie komen. Fred Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo Racing, bevestigde tijdens de F1-test in Barcelona dat er gesprekken gaande zijn tussen Alfa Romeo Racing, Ferrari en Mick Schumacher over een eventuele F1-test.

“Er is nog niets beslist maar we bespreken het,” aldus Vasseur tegenover ‘Racefans’. “Het ligt op tafel. Het is nog te vroeg maar we bespreken het deze week met Ferrari.”

Dat Mick Schumacher eventueel een test zou doen bij Alfa Romeo Racing is redelijk logisch gezien de nauwe band tussen Ferrari en Alfa Romeo Racing.

Volgens Vasseur is Mick Schumacher alvast klaar voor een F1-test.

“Voor een rookie-test zeker en vast,” aldus Vasseur. “Nadien kunnen we zien of hij ook klaar is voor de rest, maar eerst moet die rookie-test er komen, dat is de eerste stap.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België