“Mick Schumacher op weg naar racezitje bij Alfa Romeo, Kimi blijft jaar langer”

04 oktober 2020 — Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat Mick Schumacher volgend jaar voor Alfa Romeo in de Formule 1 gaat racen.

De 21-jarige zoon van zevenvoudig F1-kampioen Michael Schumacher is bezig aan een indrukwekkend seizoen in de Formule 2. Schumacher staat aan de leiding in het kampioenschap en dat met nog twee raceweekends te gaan.

Tijdens die vier races kan uiteraard nog veel gebeuren en het ziet er ook naar uit dat Ferrari en Alfa Romeo zullen wachten tot dan om te zien hoe Schumacher, Illott en Robert Shwartzman tijdens die races presteren. Ferrari zit dan ook met een luxepositie waarin er bijzonder veel getalenteerde rijders in de Ferrari Driver Academy zitten.

Toch ziet het er vooral bij Mick Schumacher, die aan de leiding staat in het Formule 2-kampioenschap, naar uit dat hij volgend jaar in de Formule 1 zal racen.

“Mijn bronnen zeggen dat Mick Schumacher de favoriet is voor het tweede racezitje bij Alfa Romeo maar Alfa Romeo en Ferrari willen met nog twee races te gaan in het F2-kampioenschap alle opties open houden,” aldus Lawrence Barretto, journalist van de officiële F1-website.

Schumacher zou bij Alfa Romeo Racing de zeer ervaren Kimi Raikkonen naast zich krijgen. De Fin is één van de meest ervaren F1-piloten op de startgrid en is ook de laatste rijder die voor Ferrari wereldkampioen werd.

Raikkonen zijn contract bij Alfa Romeo Racing loopt eind dit seizoen maar de Fin zou te kennen gegeven hebben dat hij nog wil doorgaan in de Formule 1.

“Mijn bronnen vertellen me dat hij er naar neigt om te blijven, iets dat ook Alfa Romeo graag zou willen. De Fin bewijst dit seizoen namelijk steeds opnieuw hoe belangrijk hij is voor de ontwikkeling van de wagen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing ORLEN (@alfaromeoracingorlen) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België