Mick Schumacher stap dichter bij de Formule 1

25 december 2016 — Mick Schumacher, de 17-jarige zoon van Michael Schumacher, zal komend jaar deelnemen aan de Formule 3.


Het voorbije jaar nam Mick Schumacher voor het team van Prema deel aan het Formule 4-kampioenschap in Duitsland en Italië. In beide kampioenschappen eindigde hij op de tweede plaats.

In 2017 zal Mick samen met Prema de overstap maken van de Formule 4 naar de Formule 3. Daarmee komt hij opnieuw een stap dichter bij de Formule 1. Als zoon van Michael Schumacher beseft hij echter als geen ander dat er van hem ook in de Formule 3 uitstekende prestaties verwacht worden. De overstap van de Formule 4 naar de Formule 3 is volgens Mick echter niet meer dan logisch.

“De F3 is de ideale volgende stap voor mij. Ik ben helemaal klaar om aan het nieuwe jaar te beginnen,” aldus Schumacher. “Ik ben enorm blij dat ik voor Prema blijf rijden. Het is een enorm professioneel team en ik zal er opnieuw bijzonder veel kunnen leren.”

“Komend seizoen zal uiteraard uitdagend worden. De testen van de voorbije week hebben echter aangetoond dat het enorm leuk is om met een F3-bolide te rijden. Ik kan niet wachten tot 2017 begint,’ besluit Mick Schumacher.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië