Mick Schumacher rijdt indrukwekkende inhaalrace en neemt optie op F2-titel

05 december 2020 — De Japanner Yuki Tsunoda heeft de F2-race in Bahrein gewonnen. Mick Schumacher startte de race als achttiende maar finishte na een ijzersterke inhaalrace als zevende vlak achter titelrivaal Callum Ilott.

Na zijn crash tijdens de kwalificatie moest Mick Schumacher als achttiende aan de race beginnen terwijl titelrivaal Callum Ilott als negende aan de race mocht beginnen. Duidelijk een voordeel voor Ilott dus maar Schumacher reed een zeer sterke inhaalrace.

Op het ‘outer track’ van het Bahrain International Circuit zagen we een zeer spannende race met heel wat inhaalmanoeuvres. Mick Schumacher reed een zeer sterke inhaalrace en liet het ene na het andere inhaalmanoeuvre zien, iets dat niet van titelrivaal Ilott kan gezegd worden.

Nadat hij van op de achttiende plaats was vertrokken slaagde Schumacher erin om als zevende te finishen, vlak achter Callum Ilott die als zesde finishte. De Japanner Yuki Tsunoda won de race maar ligt desondanks uit de titelstrijd.

Met nog één race te gaan en maximaal 17 punten te verdienen heeft Mick Schumacher nu een voorsprong van 14 punten op Ilott. Schumacher heeft dus een stevige optie op de F2-titel genomen al is uiteraard nog niets zeker.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België