logo
 

Mick Schumacher scoort hattrick op de Nürburgring

10 september 2018 — Het voorbije weekend streek het Europese Formule 3-circus neer op de Nürburgring. Het raceweekend bestaat uit drie reeksen en die kenden allemaal dezelfde winnaar, namelijk Mick Schumacher.


Het is de eerste keer dat een rijder er dit seizoen in slaagt om de drie races in hetzelfde weekend op zijn naam te schrijven. Als gevolg daarvan scoorde Schumacher dit weekend het maximum van vijfenzeventig punten en nadert hij in de stand om het kampioenschap tot op drie punten van leider Daniel Ticktum. Bij de teams staat Prema, het team van Schumacher, autoritair aan de leiding voor Motopark.

Daniel Ticktum is een Red Bull-junior en is een van de kanshebbers op een zitje bij Toro Rosso volgend jaar. Om überhaupt kans te maken op een plaats bij het B-team van Red Bull moet de Brit Kampioen worden om genoeg punten te sprokkelen voor zijn superlicentie en zelfs dan komt hij nog een paar puntjes te kort.

Schumacher wordt op zijn beurt gelinkt aan een zitje bij ART in de Formule 2. Het zou de volgende logische stap zijn in de carrière van de negentienjarige Duitser om zijn ultieme doel te bereiken, namelijk de Formule 1.

Het Europese Formule 3-seizoen telt nog twee raceweekends. Op 22 en 23 september zakt het circus af naar de Red Bull Ring en op 13 en 14 oktober mag Hockenheim gastheer zijn voor de finale van het seizoen 2018. 


Geschreven door Tom Schots

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië