Mick Schumacher staat klaar om Grosjean te vervangen in Abu Dhabi

03 december 2020 — Mick Schumacher laat weten dat hij, moest dat noodzakelijk zijn, klaar is om Romain Grosjean te vervangen in Abu Dhabi.

Komend weekend, tijdens de GP van Sakhir, zal Pietro Fittipaldi de onfortuinlijke Romain Grosjean vervangen maar voor de GP van Abu Dhabi is nog niets beslist. Gisteren werd Mick Schumacher bevestigd als Haas F1-rijder voor 2021 en de jonge Duitser geeft te kennen dat hij klaar is om Grosjean te vervangen als dat noodzakelijk is.

Mick Schumacher zal tijdens het raceweekend in Abu Dhabi deelnemen aan de eerste oefensessie en enkele dagen later ook aan de Young Drivers’ Test in Abu Dhabi. De voorbereidingen daarvoor, waaronder het passen van een stoeltje, zijn reeds gebeurd. Invallen tijdens het volledige raceweekend zou dus perfect kunnen.

“Het is geweldig als er vanuit gegaan wordt dat je klaar bent om zoiets te doen, en ik voel me er ook klaar voor,” aldus Schumacher.

“Het is duidelijk dat je drie vrije trainingen hebt om te leren. Het zou zeker een uitdaging zijn maar ik ben er zeker van dat ik erin zou slagen om de auto beter te leren kennen en beter voorbereid zou zijn voor volgend jaar.”

In principe zouden zowel Mazepin als Schumacher kunnen invallen voor Grosjean maar Haas-teambaas Guenther Steiner wil op maandag eerst samenzitten met Romain Grosjean en aan de hand daarvan een beslissing nemen.

“Ik wil zien hoe het maandag met Romain is,” aldus Steiner. “Dat ben ik met hem overeengekomen, ik ben nog niet bezig met een vervanger eigenlijk. We hebben genoeg rijders die klaar staan en kunnen rijden, daar maak ik me geen zorgen over. We nemen gewoon die beslissing als we voor honderd procent weten dat Romain niet kan rijden.”

De Italiaan hoopt dat Grosjean gewoon kan rijden in wat waarschijnlijk de laatste F1-race van zijn carrière zal zijn.

“Ik zou het fijn vinden dat hij zijn tijd bij Haas met een race zou kunnen afsluiten, niet gewoon er naar kijken. Dat is ons doel en dat hebben we besproken.”

“Ik heb hem gezegd dat ik hem steun om op een hoogtepunt afscheid te nemen en hij heeft me gezegd dat hij dat wil doen als het mogelijk is. Daarom ben ik nogal principieel op dat vlak. Maar we nemen geen beslissing voor we zeker weten of hij al dan niet kan rijden.”

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België