Mick Schumacher vervangt Kevin Magnussen tijdens eerste oefensessie

09 december 2020 — Het Haas F1 team heeft laten weten dat Kevin Magnussen tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Abu Dhabi vervangen zal worden door Mick Schumacher.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher)

Mick Schumacher werd vorige week bevestigd als racepiloot bij het Haas F1-team volgend jaar maar de Duitser zal nu vrijdag al zijn eerste F1-optreden maken. Tijdens de eerste oefensessie vervangt hij immers Kevin Magnussen en is het officieel F1-debuut van Schumacher een feit.

“Na zo’n weekend zoals het voorbije weekend zijn er maar weinig dingen die je je kan inbeelden die beter zouden zijn dan een kampioenschap winnen,” vertelt Mick Schumacher in de aanloop naar het raceweekend in Abu Dhabi.

“Om echter een raceweekend voor de boeg te hebben waarbij je deel uitmaakt van een F1-team en tijdens de eerste oefensessie mag rijden komt echter in de buurt.”

Schumacher zelf leeft nog steeds op een ‘roze wolk’ nadat hij vorige week zondag de titel in het F2-kampioenschap veroverde. Schumacher kijkt er ook naar uit om met het Haas F1 team samen te werken.

“Ik ben echt nog enorm opgewonden dat ik het F2-kampioenschap heb gewonnen, het is iets dat niet stopt omdat ik weet dat ik volgend jaar voor het Haas F1 team zal racen en dat ik vrijdag voor de eerste keer voor hen zal rijden.”

“Ik kijk er naar uit om hen te leren kennen en te leren hoe ze een raceweekend plannen en beleven. In Abu Dhabi begint mijn reis met het Haas F1 team.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België