Mick Schumacher voorzichtig over F2-titel: “Alles is nog mogelijk!”

26 november 2020 — Mick Schumacher mag dan wel aan de leiding staan in het F2-kampioenschap en de grote favoriet zijn voor de titel, hij neemt niets voor gegarandeerd.

Schumacher heeft momenteel een voorsprong van 22 punten op Callum Ilott die tweede staat in de stand, maar ook verschillende andere rijders maken echter nog kans op de titel in de Formule 2. Mick Schumacher is dan ook op zijn hoede.

“Er zijn nog steeds 96 punten die behaald kunnen worden dus alles is zeker en vast nog mogelijk. De top zes uit het kampioenschap kan nog kampioen worden,” blikt Mick Schumacher vooruit naar de twee raceweekends in Bahrein.

“Het is ons doel om ons op onszelf te focussen, een zo goed mogelijke wagen te hebben, en zo goed mogelijk te presteren zoals we dat de voorbije races als team deden.”

“Het is gewoon belangrijk om de focus te behouden, om zelf steeds beter te worden, te blijven bijleren en er gewoon voor te gaan.”

Als zoon van een zevenvoudig F1-kampioen weet Schumacher al langer om met heel wat aandacht en druk om te gaan, al zal die druk in Bahrein nog extra groot zijn. Iedereen verwacht immers dat hij F2-kampioen zal worden en de overstap naar de Formule 1 zal maken.

“Ik denk dat we tijdens de twee laatste raceweekends slim moeten zijn,” aldus Schumacher. “Uiteraard zullen we aanvallen als het gepaste moment zich voordoet. Als het het moment is om te verdedigen dan zullen we dat ook doen. Alles draait rond het begrijpen van de situatie en van daaruit werken.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België