Mick Schumacher wil zoveel mogelijk leren tijdens debuutjaar in de F2

21 maart 2019 — Mick Schumacher benadrukt dat hij zoveel mogelijk wil leren in zijn eerste jaar in de Formule 2. Daar zal hij uitkomen voor het team van Prema dat steevast in de voorste gelederen is terug te vinden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Vorig jaar schreef Mick Schumacher het Europees Kampioenschap Formule 3 op zijn naam. Dat leverde hem niet alleen een zitje in de Formule 2 op voor dit jaar maar hij werd ook lid van de Ferrari Driver Academy.

Tijdens de preseason testen deed de jonge Duitser het al niet onaardig maar hij wil toch vooral de nadruk leggen op het feit dat hij in zijn eerste jaar zoveel mogelijk ervaring wil opdoen.

“Het doel is om dit jaar zoveel mogelijk te leren,” aldus Schumacher in een video van zijn team Prema. “Ik wil zoveel mogelijk informatie verzamelen, en met zoveel mogelijk mensen werken zodat ik van iedereen wat kan leren.”

“Het zal dit jaar een wat andere uitdaging worden, we zullen veel meer volk rond de auto hebben, dat zal leuk en anders zijn.”

Schumacher denkt dat de banden het grootste werkpunt zullen worden. In de Formule 2 ligt de focus meer op het bandenmanagement en ze maken net als in de F1 gebruik van Pirelli-rubber.

“De stap van de Formule 3 is niet zo enorm, het is meer het begrijpen van de banden dat het moeilijkste deel zal worden.”

“We hebben veel meer downforce en de snelheid ligt veel hoger, we moeten meer met de auto aan het werk, dat is een mooie uitdaging.”

Als lid van de Ferrari Driver Academy geniet Schumacher nu ook van de steun van de Scuderia en hij beseft het belang daarvan.

“Ik kan zeer veel leren van Ferrari want zij hebben zo enorm veel ervaring en ik wil met hen samenwerken om het maximale eruit te halen.”

“De eerste indruk die ik had van Ferrari was die van een familie waar ik hartelijk welkom geheten werd en die altijd al een stukje van mijn familie geweest is.”

De onvermijdelijke vergelijkingen met zijn vader ervaart Mick niet als storend, het hoort er gewoon bij als zoon van de meest succesvolle F1-rijder aller tijden.

“De vergelijking met mijn vader is nooit een probleem geweest voor mij. Het is simpel voor mij, vergeleken worden met de beste rijder in de geschiedenis van de F1 is een doel dat ik wil behalen.”

“Hem als mijn idool hebben, en tegelijk als mijn vader, is heel speciaal. Ik ben vereerd om vergeleken te worden met hem omdat ik alleen maar kan leren en proberen te verbeteren.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België