“Mick Schumacher zal het moeilijk krijgen in de F1”

20 december 2020 — Tijdens een persbabbel op vrijdag heeft Ferrari-teambaas verteld dat hij verwacht dat Mick Schumacher een moeilijke start in de Formule 1 zal kennen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Schumacher slaagde er tijdens zijn tweede seizoen in de Formule 2 in om de titel te veroveren. De 21-jarige zoon van F1-legende Michael Schumacher kreeg voor volgend jaar ook een contract bij het Haas F1 team.

2020 is dan ook een meer dan geslaagd jaar voor Mick Schumacher, al wacht hem volgend jaar in de Formule 1 de echt grote uitdaging. Volgens Mattia Binotto zal Schumacher het vooral bij het begin van zijn eerste F1-seizoen moeilijk hebben.

“Ik denk dat het in het begin zeer moeilijk voor hem zal zijn,” aldus Binotto. “Als ik kijk naar het verleden en zijn ervaring in de F2 en F3 dan presteert hij meestal tijdens zijn tweede seizoen veel beter dan tijdens zijn eerste.”

“Tijdens zijn eerste seizoen zal hij, zoals hij zichzelf tot nu toe ontwikkeld heeft, veel leren en vervolgens erg sterk worden tijdens de tweede helft van het tweede seizoen. Dat is waarom het voor hem belangrijk zal zijn om twee seizoenen in de Formule 1 te rijden.”

“Al tijdens het tweede seizoen verwacht ik echter vooruitgang in vergelijking met het eerste seizoen,” besloot Binotto.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België