Mick Schumacher zet kleine maar belangrijke stap richting F2-titel

29 november 2020 — Nadat Callum Ilott gisteren tijdens de hoofdrace wat wist te naderen op Mick Schumacher slaagde Schumacher er vandaag tijdens de sprintrace in om zijn voorsprong opnieuw iets te vergroten.

Mick Schumacher kende een goede start maar kende vervolgens al snel problemen tijdens de race. De Duitser leek problemen te hebben met de wagen of de banden en Callum Ilott zette Schumacher steeds meer onder druk.

De strijd tussen beide titelrivalen kende een opvallende ontknoping want toen Schumacher zich banden blokkeerde toen hij aanremde voor een bocht dacht een ongeduldigde Callum Ilott daarvan te kunnen profiteren door binnendoor te duiken.

Ilott vloog voorbij Schumacher maar slaagde er zelf niet in om op tijd in te sturen voor de bocht en tikte zo Daruvala aan. Schumacher wist tegelijkertijd maar nipt een aanrijding te vermijden en ontsnapte zo aan een crash.

Callum Ilott duidelijk in de fout en hij moest met een beschadigde wagen richting de pits om een nieuwe voorvleugel te laten steken. Daarna volgde ook nog een drive through penalty en dus geen punten voor Ilott.

Mick Schumacher had vervolgens duidelijk niet de snelheid om zich te mengen in de strijd om het podium, laat staan de overwinning. Die overwinning ging naar teamgenoot Robert Shwartzman.

Schumacher wist maar beperkt te profiteren van de puntloze race voor Ilott. Met een zevende plaats scoorde Mick Schumacher immers slechts twee punten maar daarmee zet hij wel opnieuw een kleine stap richting een mogelijke F2-titel.

 

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België