Mick Schumacher zevende tijdens kwalificatie seizoensfinale F3 in Hockenheim

12 oktober 2018 — Dit weekend staat in Hockenheim de finale van het Europese F3-kampioenschap op het programma. De twee titelrivalen Mick Schumacher en Dan Ticktum lieten vandaag in de eerste kwalificatiesessie respectievelijk de zevende en de negende tijd optekenen.

Het is de Chinese teamgenoot van Schumacher, Guanyu Zhou die morgen vanaf de pole mag starten tijdens de achtentwintigste race in het F3-kampioenschap. De leider in de tussenstand, Mick Schumacher, kwam niet verder dan een zevende tijd en zijn grootste rivaal voor de titel, Dan Ticktum, legde beslag op de negende plaats.

De hoofdrolspelers in de titelstrijd bleven lang in de pits en het was pas tijdens het laatste de zeven minuten dat we een tijd van Ticktum en Armstrong, die ook nog een waterkans op de titel heeft, op de tabellen zagen verschijnen. Meteen daarna liet Mick Schumacher de snelste tijd optekenen maar hij moest al snel zijn teamgenoot Zhou laten voorgaan. De Duitser probeerde nog eenmaal maar kon zich niet meer verbeteren en strandde uiteindelijk nog op de zevende plaats.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België