“Mijn overstap naar een ander team is uiteraard een risico”

17 december 2015 — Romain Grosjean heeft tijdens een interview toegegeven dat zijn overstap van het Lotus F1 team naar het nieuwe Haas F1 team risico's inhoudt. Die hebben hem er echter niet van weerhouden om de stap te zetten.


“Het is een risico omdat je uiteraard weet wat je had maar niet waar je heengaat,” zei Grosjean tegenover Autosport. “Het is echter hetzelfde in het leven. Wanneer je iets verandert dan weet je wat je hebt en je probeert te voorspellen wat je zal krijgen.”

“Gokken is het niet want ik had de informatie die ik wenste en ik ben er honderd procent van overtuigd.”

Van Grosjean werd reeds verschillende keren gesuggereerd dat hij via het Haas F1 team uiteindelijk naar Ferrari wil gaan. Daar zou de Fransman dan dan eventueel de opvolger van Kimi Raikkonen kunnen worden.

Grosjean zelf ontkent dat hij daarvoor speciaal naar het Haas F1 team is gegaan, al zal Ferrari door de technische samenwerking met het Haas F1 team wel inzicht in zijn data krijgen.

“Het is zeker en vast een overstap waardoor Ferrari inzicht in mijn data krijgt,” aldus de Fransman. “Ik kom dichter bij hen in de buurt dan ooit voorheen, maar ik ben niet naar Haas gegaan omdat ik naar Ferrari wil gaan.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België