“Mijn vader blijft F1-teambaas tot aan zijn dood”

29 april 2015 — Claire Williams denkt dat haar vader, Sir. Frank Williams, tot aan zijn dood teambaas van het Williams F1-team zal blijven.


Sinds 1969 is Frank Williams betrokken bij de Formule 1 en dat zal hij voor de rest van zijn leven ook zijn. “Tot we hem met zijn hoofd op het bureau vinden,” verwoordt Claire Williams het, die zelf vice-teambaas is.

Frank Williams raakte zwaar verlamd na een auto-ongeval in 1986 en hij gaf de voorbije jaren steeds meer bevoegdheden door aan zijn dochter Claire Williams, die sinds 2013 is aangesteld als plaatsvervangend teambaas. Toch zal hij volgens Claire dus nog lang in de Formule 1 te zien zijn, want oud worden in een rusthuis ziet hij helemaal niet zitten.

“Frank is bij ons en zal er altijd zijn. Hij zal niet terugtreden,” zei Claire Williams tegenover ‘The Guardian’. “Frank is de teambaas en zal dat altijd zijn, tot we hem met zijn hoofd op het bureau vinden.”

“Frank is vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week daar. Hij zit meer in zijn bureau dan wie dan ook van ons. Hij houdt ervan.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België