Mika Hakkinen aan de slag als ambassadeur van McLaren

16 maart 2017 — De Finse tweevoudig wereldkampioen Formule 1 Mika Hakkinen wordt ambassadeur van McLaren.


Hakkinen werd in 1998 en 1999 wereldkampioen met McLaren en onderhield de voorbije jaren nauwe contacten met McLaren. In een mededeling liet McLaren weten dat Hakkinen ‘Partner Ambassador’ wordt. Hakkinen zou een contract voor meerdere jaren getekend hebben.

“Ik heb McLaren steeds als mijn thuis in de Formule 1 beschouwd. McLaren heeft steeds een grote plaats in mijn hart gehad,” zegt Hakkinen in een reactie op de aankondiging. “McLaren had het de voorbije jaren uiteraard niet makkelijk. Het is echter eerder een kwestie van ‘wanneer’ in plaats van ‘of’ McLaren opnieuw tot de top zal behoren. Ik wil mijn steentje daartoe bijdragen.”

“Terugkeren naar McLaren was voor mij een eenvoudige beslissing. Ik heb nooit het contact verloren en ik ken nog steeds veel mensen van de jaren dat ik bij McLaren heb gereden.”

Naast twee wereldtitels behaalde Hakkinen ook twintig overwinningen voor McLaren en dit tijdens de 130 races die hij voor de renstal reed.

Mika Hakkinen heeft naar aanleiding van zijn aanstelling als McLaren-ambassadeur ook een twitter-account aangemaakt. In zijn eerste bericht op twitter pronkt er dan ook meteen een wagen van McLaren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België