logo
 

Mika Salo krijgt doodsbedreigingen uit Nederland na tijdstraf voor Max Verstappen

26 oktober 2017 — De Fin Mika Salo heeft tijdens de dagen na de GP van de Verenigde Staten doodsbedreigingen gekregen, voornamelijk uit Nederland.


De voormalig F1-piloot maakte afgelopen weekend tijdens de GP van de Verenigde Staten deel uit van de ‘FIA Stewards of the Meeting’. Dat zijn de stewards die tijdens een raceweekend in de Formule 1 eventueel bestraffingen uitdelen. Mika Salo was in Austin de steward die als voormalig F1-piloot zelf wedstrijdervaring had.

Na afloop van de GP van de Verenigde Staten ontstond er heel wat commotie omdat Max Verstappen een tijdstraf kreeg van vijf seconden. Enkel bochten voor het einde van de race haalde Verstappen de Fin Kimi Raikkonen in maar daarbij ging de Nederlander te breed naast de baan rijden, wat hem dus een tijdstraf opleverde van vijf seconden.

Geen derde plaats en bijhorend podium voor Verstappen, dit tot grote frustratie van de Nederlander zelf alsook zijn vele fans. Die fans laten zich blijkbaar erg hard gelden want naast de hevige discussies op diverse fora alsook social media krijgen de stewards blijkbaar ook doodsbedreigingen.

“Ik heb zelfs doodsbedreigingen ontvangen. Die kwamen voornamelijk uit Nederland”, vertelde Mika Salo tegenover het Finse ‘SuomiF1’.

Salo is daarover uiteraard niet te spreken en spreekt zijn verontwaardiging uit: “Dat de Wikipedia-pagina werd bewerkt, dat is nog een leuke grap. Bedreigingen aan mij en aan de andere stewards, dat kan niet getolereerd worden.”

Daar waar Max Verstappen vooral kritiek had op steward Garry Connelly, uiten fans vooral hun ongenoegen tegenover Mika Salo. Salo reed ooit zelf voor Ferrari en laat nu net een landgenoot, die ook nog eens voor Ferrari, geprofiteerd hebben van de tijdstraf. Meer is er uiteraard niet nodig voor de wildste speculaties.

Na alle commotie die er was ontstaan plaatste Mika Salo eerder deze week een video online met onboard-beelden die moesten verduidelijken waarom Max Verstappen een straf kreeg. Toch deed ook die video de gemoederen niet bedaren.

Mika Salo blijft er echter bij dat hij onpartijdig is. Zo was het de Fin die zijn landgenoot tijdens de GP van België zwaar bestrafte toen Raikkonen geen snelheid minderde toen er een gelevlagsituatie was omdat uitgerekend Max Verstappen met zijn bolide stilstond langs de kant van de baan.

“Iedereen is blijkbaar al vergeten dat ik Kimi Räikkönen een veel zwaardere straf heb gegeven in België”, verwijst Salo naar de stop-and-go penalty die aan Kimi Räikkönen werd gegeven tijdens de GP van België.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België