“Miljardair en vader van F2-piloot wil het Haas F1 team overnemen”

01 oktober 2020 — Het zogenaamde 'silly season' blijft ongelooflijk hard doorgaan. Deze keer wordt er gesuggereerd dat een Russische miljardair het Amerikaanse Haas F1-team zou willen overnemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

Krijgen we na Lawrence Stroll en Michael Latifi binnenkort een derde miljardair die met grof geld zijn zoon verzekert van een racezitje in de Formule 1? Het zou best kunnen ...

Sergio Perez leek na zijn aangekondigd vertrek bij het Racing Point F1 team zijn zinnen vooral gezet te hebben op een racezitje bij het Haas F1 team. Een Russische miljardair lijkt mogelijk echter roet in het eten te gooien.

Dmitry Mazepin, de vader van F2-piloot Nikita Mazepin, zou overwegen om het Haas F1 team over te nemen. Indien zijn zoon bij de eerste zeven in het F2-kampioenschap eindigt is dat voldoende om zijn superlicentie voor de Formule 1 te behalen. Nikita Mazepin staat momenteel zesde.

Eerder ondernam de vader van Mazepin al een poging om Force India, het huidige Racing Point F1 team, over te nemen. Die poging mislukte echter en nu lijkt het Haas F1 team het doelwit te zijn. Volgens de Italiaanse editie van ‘Motorsport’ zou Mazepin al gesprekken met het Haas F1 team aangeknoopt hebben en zou daarbij een bod gedaan zijn dat maar weinig teams zouden weigeren.

De overname van het Haas F1 team zou er voor kunnen zorgen dat zoonlief Nikita Mazepin volgend jaar meteen in de Formule 1 kan terechtkomen en zou Sergio Perez zelfs richting het Williams F1 team kunnen duwen dat recent eveneens een nieuw management kreeg.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België