Pirelli wil circuit van Barcelona onder water zetten voor regenbandentest

24 januari 2017 — Bandenleverancier Pirelli wil tijdens de wintertests ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen minstens één testdag voor regenbanden organiseren.


Er wordt dit jaar in de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen slechts acht dagen getest en dat limiteert uiteraard de testmogelijkheden van de teams. Vooral met de ingrijpende reglementswijzigingen in het achterhoofd is dat een serieus handicap.

De nieuwe bolides zullen er onder meer door de introductie van de bredere banden helemaal anders uitzien. Ook de rijstijl zal daardoor aangepast moeten worden maar nog meer vraagtekens zijn er bij de nieuwe bredere regenbanden.

Het voorbije seizoen kwam er veel kritiek op de regenbanden van Pirelli. Ook Pirelli zelf wil dat de nieuwe regenbanden een stuk beter zijn. Bovendien wil het de teams en rijders de kans geven om voorafgaand aan het nieuwe seizoen ervaring op te doen met de nieuwe bredere regenbanden.

Pirelli wil er daarom voor zorgen dat er minstens tijdens één testdag met de regenbanden op een nat Circuit de Catalunya wordt getest. Indien het op geen enkele testdag zou regenen wil Pirelli het circuit onder water laten zetten zodat er met de regenbanden kan getest worden. Het zou de bedoeling zijn om tijdens de eerste vierdaagse wintertest minstens één dag met regenbanden te testen.

Pirelli kreeg vorige week ook al de toestemming om een tweedaagse regenbandentest te organiseren met een zogenaamde ‘mule car’ van Mercedes, Red Bull of Ferrari. Dat is een wagen van enkele seizoenen geleden die in grote mate is aangepast aan de reglementswijzigingen van 2017. Via deze tweedaagse test wil Pirelli de prestaties van haar regenbanden verbeteren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België