“Minstens twee piloten hadden dankzij het Halo-systeem nog geleefd”

04 maart 2016 — Volgens Ferrari-piloot Sebastian Vettel hadden minstens twee piloten nu nog geleefd indien ze met het Halo-systeem hadden gereden.


Net als teamgenoot Kimi Raikkonen gisteren heeft ook Sebastian Vettel vandaag één ronde afgelegd met het Halo-systeem.

De Duitser begrijpt dat er momenteel veel te doen is rondom het systeem en hoe het eruit ziet. Vettel is er echter van overtuigd dat het systeem zijn nut heeft, ook al is er veel kritiek op hoe het systeem eruit ziet.

“Ik ben het er mee eens dat het er niet mooi uitziet,” zei Vettel na zijn rondje met het Halo-systeem. “Het is niet het beeld dat je van de Formule 1 gewoon bent. Het helpt echter de veiligheid te verhogen en het redt ook mensenlevens. Minstens twee rijders zouden de voorbije vier jaar nog geleefd hebben dankzij het Halo-systeem. Met dergelijk systeem zouden Henry Surtees en Justin Wilson nog geleefd hebben. Het mag nog zo lelijk zijn, er is niets dat rechtvaardigt dat we die jongens niet meer onder ons hebben.”

Vettel zijn reactie komt er nadat eerder Lewis Hamilton had gezegd dat “Halo het lelijkste is wat men ooit op een F1-bolide gezet heeft”. Hamilton smeekte zelfs om het systeem absoluut niet te introduceren.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België