“Misschien verlaat Alonso McLaren voor het einde van het seizoen”

27 maart 2017 — Fernando Alonso moest opgeven tijdens de GP van Australië. De vraagt dringt zich steeds nadrukkelijker op of de Spanjaard de lijdensweg tot aan het einde van het seizoen wil doorstaan.


Alonso werd de voorbije twee seizoenen al geconfronteerd met een oncompetitieve en vaak ook onbetrouwbare wagen van McLaren. De Spanjaard bleef de voorbije twee jaar voor de camera’s volhouden dat zijn overstap van Ferrari naar McLaren een juiste keuze was, dat hij het beu was om met Ferrari voor hoogstens een tweede plaats in het kampioenschap te strijden.

Het gezicht van Alonso tijdens de wintertests en ook tijdens het eerste raceweekend sprak boekdelen. De Spanjaard is helemaal niet blij, en het ziet er niet meteen naar uit dat de Honda-motor opeens een stuk competitiever zal worden aangezien eerst en vooral ook op de betrouwbaarheid gefocust dient te worden.

Alonso zijn contract bij McLaren loopt eind dit seizoen af en er wordt al geruime tijd gespeculeerd dat de Spanjaard het vervolgens voor bekeken zal houden. Een andere renstal of definitief de Formule 1 verlaten, beide pistes zijn mogelijk maar volgens voormalig F1-piloot Mark Webber kan er ook nog wel eens een andere mogelijkheid zijn.

Volgens Mark Webber zou het best wel eens kunnen dat Alonso het al in de loop van het seizoen voor bekeken houdt.

“Misschien blijft Alonso niet bij het team”, zei Webber tegenover Sporza en PlaySports. “Misschien krijgt Stoffel snel een nieuwe ploegmaat.”

“Ik zie het nog gebeuren dat Alonso het seizoen niet uitrijdt. Hij is erg gefrustreerd. Fernando komt niet aan de start voor een zesde of zevende plaats. Hij wil voor het podium vechten. In punten is hij niet geïnteresseerd.”

De uitspraken van Mark Webber dateren voor alle duidelijkheid van voor de race. Na Alonso zijn opgave tijdens de GP van Australië zal Alonso zijn gemoedstoestand er ongetwijfeld niet op verbeterd zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België