Mission Winnow definitief van de wagens bij Ferrari?

20 juni 2019 — Het ziet er naar uit dat we het Mission Winnow-logo niet veel meer op de F1-bolides van Ferrari zullen zien staan. Philip Morris lijkt immers te zwichten voor de kritiek op het project.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De voorbije maanden kwam er al meermaals kritiek op het Mission Winnow-project van Philip Morris waarbij er tabaksvrije alternatieven gepromoot worden.

Volgens sommigen is het gewoon verdoken ‘tabaksreclame’ en in onder andere Australië reden de Ferrari F1-bolides zonder Mission Winnow-logo’s omdat er een onderzoek werd ingesteld door de locale overheid.

Volgens ‘motorsport.com’ zou Philip Morris ondertussen gezwicht zijn voor de kritiek en zouden er zowel in de F1 als de MotoGP tijdens de rest van het seizoen geen Mission Winnow-logo’s getoond worden.

“We geven geen commentaar op geruchten en speculaties,” aldus woordvoerder Simon Dowding, de woordvoerder van Philip Morris.

“Net zoals we bij het begin van het seizoen meegedeeld hebben kunnen we van race tot race partners de mogelijkheid geven om in de plaats van het Mission Winnow-logo boodschappen te plaatsen”.

“Net zoals dat ook het geval was in Australië en Canada zal Scuderia Ferrari ook in Frankrijk opnieuw haar negentigste verjaardag vieren op de livery van de wagens en de kledij van de teamleden.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België