“Mits wat geluk kan McLaren-Honda punten scoren”

19 april 2015 — Alonso denkt dat McLaren eventueel kans maakt om in de punten te finishen, al zal het daarvoor wel op wat geluk moeten rekenen


Fernando Alonso kwalificeerde zich gisteren als veertiende voor de GP van Bahrein. Een opsteker want het was de eerste keer dit seizoen dat McLaren-Honda kon doorstoten tot in Q2.

Volgens Alonso bestaat er een kleine kans om in de top tien te finishen, al zal hij dan wel ook wat geluk moeten kennen tijdens de race.

“We hebben wat geluk nodig dankzij de wagens voor ons,” aldus de Spanjaard. “We zijn de veertiende snelste en wat de race betreft kunnen we eventueel onze kans grijpen indien er iets gebeurt. Indien er niets gebeurt, dan zullen we waarschijnlijk de veertiende snelste blijven en dat volstaat niet voor punten.”

Volgens Alonso mag McLaren-Honda vooral niet panikeren en moeten ze voluit blijven werken. Dan volgen volgens Alonso Q3 en de eerste punten vanzelf.

“Zo is het momenteel nu eenmaal. Iedereen binnen het team is calm en focust zich op wat hij of zij moet doen. Het is in dergelijke situatie makkelijk om te panikeren. Maar het is het tegenovergestelde. Het team is enorm gemotiveerd en we hebben elkaar nodig, we moeten als één geheel samenwerken. Hopelijk kunnen we vervolgens stap per stap nemen en die volgende stap is het halen van Q3.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België